Eljött a nagy nap – Fénybe borul az Avasi kilátó

Megosztás

Az idén 60 éves tévétorony, Miskolc egyik legkedveltebb pontja a Kilátó ReStart program részeként az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően megújult. A munkálatok legfontosabb állomásairól mi is beszámoltunk,sőt az elmúlt hónapokban arra is volt példa, hogy a miskolciak is elmondhatták véleményüket. A napokban elbontották a felújítás során használt állványzatot, így az épület teljes egészében láthatóvá vált.

A város szimbolikus épülete új díszkivilágítást is kapott, melyről elsőként nálunk láthattak látványterveket. December 16-án, szombaton ünnepélyes keretek között felkapcsolják a fényeket, ezért mindenkit várnak a Szent István térre. Veres Pál, Miskolc polgármestere 17 órakor üzembe helyezi a felújított Avasi kilátó fényeit, majd december 17-én, vasárnap 16:40-kor, ugyancsak a Szent István téren, a polgármester felkapcsolja a felújított Avasi kilátó karácsonyi kivilágítását is.

Az érdeklődőket vásárnaptól további programok várják, melyek leírása IDE KATTINTVA érhető el.

Az önkormányzat közleménye szerint a kilátó megközelítése egyelőre az Avasi Református Templom mellett induló lépcső felől javasolt, az épület környezetében ugyanis még folyamatban van a tereprendezés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek